Hoe start je een WordPress affiliate programma?

Wordpress affiliate

Het opzetten van een partnerprogramma voor je brand/bedrijf is tegenwoordig bijna een must. Het lanceren van een WordPress affiliate programma voor jouw bedrijf is hiernaast nog makkelijk geworden.

Het is de digitale variant van mond-tot-mond reclame waar een groei in sales en naamsbekendheid meer gerealiseerd wordt. Het grootste voordeel is dat dit model prestatie gebaseerd op, je betaald pas commissie aan je affiliates op het moment dat er een verkoop is gerealiseerd.

Toch denken veel mensen dat het enorm complex is om een partnerprogramma op te zetten en beheren. Hoe track je de sales en hoe beheer je de verdiende commissies van alle affiliates. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie tools die je hierbij kunnen helpen om ervoor te zorgen dat jij tijd overhoudt voor wat het meest belangrijk is, je bedrijf runnen.

De volgende onderdelen worden hier verder besproken:

 1. Meld je aan bij Sir Filiate
 2. Download de WooCommerce plugin
 3. Stel je account in
 4. Aan de slag met affiliates

1. Meld je aan bij Sir Filiate

WooCommerce heeft standaard geen opties voor het beheren van een partnerprogramma. Gelukkig heeft Sir Filiate een integratie met WooCommerce waardoor je eenvoudig een partnerprogramma kan opzetten en beheren. Ga naar de prijzen pagina op de website en selecteer het plan wat het beste bij je bedrijf past.

Weet je niet welk plan het beste bij je bedrijf past? Plan dan gratis een live demo met een van onze medewerkers om de behoefte en mogelijkheden te bespreken.

Na het aanmelden ontvang je een email met je login URL (bijv: [company].sirfiliate.com) en een tijdelijk wachtwoord. Je account is aangemaakt en je kan van start!

2. Download de WooCommerce plugin

Nu je Sir Filiate account is aangemaakt is het belangrijk om de koppeling met je WooCommerce webshop te maken. Door deze koppeling zorgt ervoor dat de systemen met elkaar communiceren om te controleren welke orders “organische” zijn en welke order door je affiliates zijn gegenereerd. Op deze manier kan de commissie voor je affiliates correct worden toegewezen.

ga naar Integraties om de WooCommerce plugin te downloaden, als de download succesvol is kan je deze aan je website toevoegen. Ga naar je WordPress /wp-admin omgeving en klik op plugins, klik daarna bovenaan de pagina op de button “nieuwe toevoegen”. Selecteer de Sir FIliate .zip file en klik op installeren en activeren.

Plugin succesvol geïnstalleerd

Na het toevoegen van de plugin kan je de instellingen vinden bij WooCommerce -> Instellingen -> Sir Filiate (Tab). Hier kan je instellingen zoals minimale orderwaarde en cookie duur bijwerken.

Wordpress affiliate

Om de koppeling te maken heb je een API key nodig, deze kan in het Sir Filiate platform gegenereerd worden.

 • Login bij je Sir Filiate dashboard (bijv: company.sirfiliate.com)
 • Klik op “Integraties” in het hoofdmenu
 • Klik op “API Key toevoegen”
 • Geef de API key een label, bijvoorbeeld “WooCommerce”
 • Klik op bevestig, de API key wordt aangemaakt en getoond.
Wordpress affiliate

Kopieer de API code en plak deze bij de Sir Filiate instellingen van je WordPress site. Als de status “Authorized” aangeeft is de koppeling succesvol gemaakt.

3. Stel je account in

Op het moment dat je account is aangemaakt en de koppeling met je webshop is gemaakt is het tijd om je account instelling op te zetten. Login op je dashboard en ga naar instellingen, loop door de verschillende tabbladen om de opties te bekijken en in te stellen. belangrijke punten om direct in te stellen zijn:

 • Referral URL: De basis URL van je website die aangehouden wordt
 • Commissie: Hoeveel % of € commissie geef je per verkoop?
 • Betalingsdrempel: Bij welke verdiende waarde wordt de affiliate uitbetaald?
 • Betalingsperiode: Per welke periode wil je affiliate uitbetalen?
Wordpress affiliate

 Heb je het “Scale-Up” of “Elite” pakket aangeschaft? Dan kan je het platform ook branden naar je eigen merk, voeg je logo en custom URL toe (bijv: partners.company.com) om ervoor te zorgen dat je partners de identiteit van jouw bedrijf zien.

4. Aan de slag met affiliates

Nu je account is ingesteld kan je direct starten met affiliates. Maak affiliates handmatig aan of nodig ze uit door een “sign-up” link te sturen. Deze link kan je ook toevoegen aan je website, zo kunnen nieuwe affiliates zich eenvoudig aanmelden als ze je website bezoeken. Elke aanmelding wordt per mail en in het dashboard aangegeven, pas na goedkeur worden de affiliates als actief in het dashboard beschouwd.

Na de aanmelding ontvangt de affiliate automatische een email met zijn inloggegevens voor het Affiliate dashboard, hier kan hij/zijn zijn referral URL vinden en prestaties zien.

Sir Filiate dashboard